Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Nieuwsbrief september 2022

23-08-2022

Groen doet goed dat geldt voor iedereen. Het biedt kinderen en volwassenen natuur ervaring en een andere manier van spelen en bewegen waarbij creativiteit wordt aangesproken, motoriek geoefend, sociale vaardigheden ontwikkeld en zelfvertrouwen kan groeien door het nemen van risico’s. Om dit voor alle kinderen mogelijk te maken bieden wij wekelijks gratis kids bootcamp aan te starten op vrijdag 26 augustus. Daarnaast hebben we ook (betaald) aanbod voor volwassenen.

Lees meer...

Doetebol in '50 dingen-boek'

23-05-2022

Van de 50 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur voor je twaalfde in Doetinchem kun je er echt al een hoop doen in Doetebol!

Lees meer...

Ouder en kind-bootcamp op hemelvaartsdag!

16-05-2022

Een familiedag op Doetebol! Hoe leuk is het om te bootcampen met je dochter en/of zoon! Op donderdag 26 mei om 09:00 uur organiseert Bootcamp Doetinchem een ouder & kind bootcamp bij Doetebol.

Lees meer...

"Schönevelder met een zachte G"

13-05-2022

Leuk artikel in de Wijkkrant Schöneveld: Doetebol-vrijwilliger Peter Sliepen in de spotlights!

Lees meer...

Doetinchems Vizier: "Doetebol wil ook in zevende jaar blijven vernieuwen"

08-03-2022

Zaterdag 12 maart vindt de seizoensstart van Doetebol plaats. Dit valt samen met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers helpen die dag om het Doetebol terrein weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Lees meer...

Activiteitenkalender 2022 - Doe je mee?

07-03-2022

Doetebol is een buurtinitiatief. Dat betekent dat de buurt zelf verantwoordelijk is voor onderhoud, vervanging en vernieuwing.

En dat is geen straf: samen een uurtje samen buiten bezig zijn na je werk is leuk, ontspannend en je leert je buren kennen!

Lees meer...

Veel inspiratie bij Doetebol

26-06-2019

Vanmiddag was de "Inspiratiebijeenkomst succesvol verbinden" een groot succes! Veel kunnen delen over samenwerkingen, drijfveren en toegevoegde waarde. En met Peter Drent van de Provincie Gelderland gesproken over o.a. de akkerbouw en de droogte.

Lees meer...

Hommels bij Doetebol

03-05-2019

Bij Doetebol merken we dat de flora en fauna flink begint te groeien en daar zijn we blij mee. Echter betekent dat ook dat we meer rekening moeten houden met de natuur. Zo hebben zich twee hommelfamilies gehuisvest in de grond bij Doetebol. Een gemiddeld hommelvolk heeft een levensduur van 14 weken, dat is niet lang en het zijn hele nuttige dieren.

Lees meer...

Doetebol maakt kans op de Gelderse prijs

14-09-2018

Doetebol doet met ons belevingspark mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Dit is een prijs die de provincie Gelderland uitreikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. Vanaf 1 september start de publieksprijs en kan het grote publiek stemmen op een van de vijftien genomineerde projecten. Uw stem kan ervoor zorgen dat wij winnen!

Lees meer...

Bekijk nu de Doetebol-film!

20-06-2018

Gisteravond heeft Doetebol op de 'Dag van Gelderland' de Doetebol-film gelanceerd. Dit is een film die gemaakt is in samenwerking met Zorgbelang Gelderland/Utrecht en Joost Ooijman Producties.

Lees meer...